Etapele
procesului de recuperare
 • 1

  Programare control medical

  Pentru consultatii medicale lucram doar pe baza de programare, motiv pentru care va invitam sa ne contactati.

 • Control medical de specialitate

  Recuperarea incepe cu evaluarea nevoii de terapie medicala, indiferent de tipul acesteia: fizioterapie, kinetoterapie, hidroterapie, sa., si stabilirea unui diagnostic fizioterapeutic. Aceasta prima etapa este realizata de catre medicul de specialist in recuperare, medicina fizica si balneologie, singurul in masura sa identifice sursa durerii sau a disconfortului, sa evalueze starea generala a sanatatii pentru ca la final sa redacteze un plan de tratament adaptat nevoilor dumneavoastra individuale.

  Pentru stabilirea unui diagnostic ferm si elaborarea planului de tratament medicul specialist poate solicita investigatii si examene medicale suplimentare.

  2
 • 3

  Stabilirea planului de tratament

  Dupa stabilirea diagnosticului, medicul specialist alcatuieste planul de tratament individualizat in care se stabilesc procedurile de tratament folosite, obiectivele terapeutice si metodele prin care se vor indeplini acestea.

 • Planificarea procedurilor terapeutice

  Planificarea procesului de recuperare medicala se face pe baza planului de tratament realizat de catre medicul de specialitate, analizand procedurile si durata acestora, dar si pe baza listelor cu pacientii aflati deja in proces terapeutic.

  Comunicarea informatiilor legate de programarea procedurilor terapeutice se va face telefonic de catre membrii echipei MedCare.

  4
 • 5

  Stabilirea diagnosticului functional

  Pacientii care au inclus in planul de tratament gimnastica medicala vor trece printr-o noua etapa de evaluare efectuata de catre kinetotereut care completeaza functional consultatia medicala. Prin stabilirea diagnosticul functional kinetoterapeutul va urmariri evolutiv tratamentul de recuperare, ca o masura a activitatii zilnice a pacientului.

 • Desfasurarea sesiunilor de recuperare

  La MedCare lucram impreuna cu pacientii nostri in mod individual, scopul sesiunilor de recuperare fiind de a diminua durerea si disconfortul, de a restabili functiile organismului printr-o recuperare pe termen lung a tuturor functiilor pierdute sau afectate si de a promova sanatatea.
  Aceasta etapa poate include si dezvoltarea unui program individual de exercitii, astfel incat pacientul sa poata continua sa faca exercitii de kinetoterapie acasa.

  6
 • 7

  Suport si consiliere psihologica - optional

  Durerea cronica, dizabilitatiile fizice, accidentele vasculare cerebrale, s.a. aduc dupa sine stres emotional atat pacientilor cat si familiilor acestora, erodand sever sansele la o viata fericita. Acesta este motivul pentru care pacientii nostri pot opta pentru o sedinta de consiliere psihologica gratuita oferita de psihoterapeutul MedCare.

 • Evaluarea progresului pacientului

  Pe parcursul sedintelor de terapie se va face si evaluarea progresului pacientului in procesul de reabilitare a sanatatii sale.

  8

Pentru a afla mai multe detalii legate de afectiunea dumneavoastra si tratamentul care vi se potriveste, nu ezitati sa ne contactati.

Contact

Puteti intra in legatura cu noi telefonic, direct la adresa clinicii noastre sau in scris prin email. Oricum ne-ati contacta, va asiguram ca va vom raspunde la solicitari cat mai repede posibil.

telefon

Clinica de recuperare medicala MedCare

0771.58.59.79

adresa

Clinica de recuperare medicala MedCare

Piatra Neamt
bdul G-ral N. Dascalescu, nr. 15, bl. T1, sc. D
- fostul showroom Renault -

email

Clinica de recuperare medicala MedCare

office@medcaremedical.ro